Корисна інформація / Як навчити шлунок правильно працювати?

Як навчити шлунок правильно працювати?

Щоб Ваш шлунок і органи травлення працювали як годинник, досить дотримуватися декількох нехитрих і дуже простих правил.

Здорове збалансоване та раціональне харчування на пару з фізичною активністю воістину творять дива. Якщо Ви не звикли до цього з дитинства, то на формування нового способу життя піде якийсь час і Вам доведеться докласти певних зусиль. Але воно того варте, і Ваш організм буде Вам за це дуже вдячний.

Для початку перегляньте свої звички у сфері фізичної активності. Якщо Ви проводите робочий день в сидячому положенні, а після – в горизонтальному – на дивані перед телевізором, то варто задуматися хоча б про прогулянку перед сном по Вашому кварталу. Не кажучи вже про більш серйозні фізичні навантаження у вигляді занять спортом. Залежно від віку, особистих уподобань та стану здоров’я. Це значно поліпшить загальний стан організму, так само як і роботу шлунку та кишківника.

Принципи, кількість і якість їжі так само підлягають перегляду. У Вашому новому раціоні не повинні займати багато місця перекуси на ходу, харчування всухом’ятку, фаст-фуд, велика кількість солодощів, само собою алкоголю і солодких газованих напоїв. Обов’язково знайдіть час для сніданку, обіду і легкої вечері, значної кількості звичайної води. Впровадивши звичку не «ковтати» їжу, а ретельно її пережовувати Ви вбережете себе від переїдання, що викликає тяжкість, від скупчення газів і повітря в шлунку, що так само загрожує дискомфортом.

Основу Вашого щоденного раціону повинні складати прості і натуральні продукти – каші, овочі, фрукти, кисломолочні продукти, м’ясо і риба, парові або запечені.

Взагалі на тему здорового харчування можна знайти багато корисної та цікавої інформації. Головне – Ваше бажання змінювати своє життя, жити у злагоді зі своїм організмом. Будьте здорові!

попередження

Інформація в даному розділі представлена ​​тільки для медичних працівників або для фахівців охорони здоров'я.

Підтвердіть будь ласка, що ви відноситесь до медичних працівників або до фахівців охорони здоров'я.