Де
придбати?

Відрижка, важкість, нудота та блювота – Домрид® відновлює шлунка роботу!

Печія

Можливо, одним із найнеприємніших станів у людини є відчуття печіння в ділянці грудної клітки і горла, яке піднімається вгору по стравоходу. Це і є печія. Печія з'являється часто через годину після їжі, особливо надмірної та гострої. Іноді після фізичних навантажень, що супроводжуються нахилами тіла.

Якщо печія носить перманентний характер, то досить випити чистої води або прийняти антацити. Однак печія може виникати досить часто і порушувати звичний ритм життя.

Щоб позбавиться від неприємного стану, потрібно виявити причини. Основними передумовами до печії є хвороби шлунка та органів травлення. Підвищена кислотність або особлива чутливість слизової оболонки стравоходу сприяють виникненню печії, яка в свою чергу сигналізує про проблеми зі здоров'ям.

Печію провокує так само нездорове харчування. Часто подразником стає надмірне споживання таких продуктів як цитрусові, томати, соління, свіжа випічка, надмірно гостра і смажена їжа. Куріння, алкоголь, солодкі газовані напої і кава, переїдання теж служать провокаторами виділення кислоти в шлунку. Печію провокують деякі лікарські препарати, тугі пояси, надмірна вага, піднімання важких грузів, вагітність. Іноді на печію страждають психічно чутливі люди – стреси і неврози, супроводжувані тривогою, призводять до фізіологічного дискомфорту.

Отже, печія – перший «дзвіночок» до того, щоб перевірити свій організм на наявність таких захворювань як виразка і хронічний гастрит, дуоденіт, холецистит, грижа харчового отвору діафрагми, стенокардія.

Розлад травної системи і вагітність, особливо у другому і третьому триместрі, так само можуть супроводжуватися печією.